Hur upprättar jag mig som ny kund?

Gå in på www.dantracker.com och klicka på ”Ny kund” knappen. Sedan fyller du i registreringen.

Hur lägger jag in en ny Safety Guard GPS Tracker eller ett SECURE klistermärke på mitt befintliga konto?

Logga in på ditt konto på www.dantracker.com. Till vänster under den senast registrerade trackern/stickern finns det ett grönt +. Klicka på detta och fyll i registreringen.

Vilken uppsättning ska jag välja?

När du har köpt en Safety Guard GPS Tracker ska du välja en uppsättning. Följande länk ger en förklaring på de olika uppsättningar du kan välja i mellan.

Hur aktiverar jag min Safety Guard GPS Tracker?

När du har upprättat ett konto, lagt till din tracker och betalat abonnemanget, ska trackern skakas med en fast och konstant påverkan under mera än 5 sekunder for att starta en aktiveringsprocedur (Se till att vänta med att skaka trackern tills abonnemanget är betalat, annars ska den ligga i 60 min. innan den kan aktiveras på nytt). Proceduren tar typiskt 10-20 min., men kan variera lite beroende sändnings-/mottagarförhållandena för GPS och GSM signal. (Vi rekommenderar att man lägger sin tracker i fönsterkarmen, eller utomhus under aktiveringsproceduren, så man är säker på att den kan etablera en anslutning). När aktiveringsproceduren är genomförd, har du en position på ditt konto och trackern är nu i standard SLEEP MODE. Du tar samtidigt emot ett bekräftelsesmejl på aktiveringen.

Hur fungerar SLEEP MODE?

Din Safety Guard GPS Tracker är som standard i SLEEP MODE. Den fungerar så, att när den detekterar rörelse, är den programmerad att hämta en GPS position så snart den har stått helt stilla i 5 min. När GPS positionen är hämtad och ivägskickad till ditt konto, kommer den att gå i dvala igen.

Hur ställer jag Safety Guard GPS Tracker i LIVE MODE?

Vi rekommenderar att man byter MODE på APP´en inom 5 min. efter man har parkerat sitt objekt med Safety Guard GPS Tracker. Via APP´en, under verktyg, ska du trycka på den tracker som du vill sätta i LIVE MODE. Härefter trycker du på LIVE knappen för att förbereda aktiveringen. Så snart det kommer in en ny position i kommer trackern gå i LIVE MODE och du kommer ta emot ett mejl som talar om att LIVE MODE nu är aktivt.

Hur fungerar LIVE MODE?

När din Safety Guard GPS Tracker är i LIVE MODE, kommer den hämta en GPS position var 5:e minut, såvida den är under rörelse + en slutplacering när den har varit stilla i upp till 5-15 min. När den sista positionen har beräknats, kommer den gå i dvala, tills den sätts i rörelse igen. Kom ihåg att LIVE MODE använder mera ström vid rörelse end SLEEP MODE, vilket kommer påverka livslängden. Ligger den i dvala, kommer strömförbrukningen vara den samma.

Hur ställer jag Safety Guard GPS Tracker i GEOFENCE MODE?

Vi rekommenderar att man byter MODE på APP´en inom 5 min. efter att man har parkerat sitt objekt med Safety Guard GPS Tracker. Via APP´en under verktyg, ska du trycka på den trackern du vill sätta i GEOFENCE MODE. Härefter trycker du på GEOFENCE knappen och väljer ett avstånd på ditt GEOFENCE for att förbereda aktiveringen. Så snart det kommer in en ny position (kommer den vara centrum för ditt GEOFENCE) kommer trackern gå i GEOFENCE MODE och du kommer ta emot ett mejl som talar om att GEOFENCE MODE nu är aktivt.

Hur fungerar GEOFENCE MODE?

GEOFENCE MODE fungerar i princip som LIVE MODE. Men ifall det kommer in en position på ditt konto, som är utanför ditt valda GEOFENCE, kommer du ta emot ett mejl om att ditt objekt har flyttats utanför GEOFENCE området. Kom ihåg att GEOFENCE MODE använder mera ström vid rörelse än SLEEP MODE, vilket kommer påverka livslängden.

Hur ställer jag Safety Guard GPS Tracker i ALARM MODE?

Via APP´en, under verktyg, ska du trycka på den trackern som du vill sätta i ALARM MODE. Härefter trycker du på ALARM knappen, för att ange den som stulen i vårt system (ange Password och tryck OK). Du tar samtidig emot ett mail som talar om att ALARM MODE nu är aktivt.

Hur fungerar ALARM MODE?

ALARM MODE fungerar i princip som LIVE MODE. Du kommer dock ta emot ett mejl för varje position som trackern skickar. Samtidigt kommer objektet vara markerat som stulet i vårt system, vilket kommer framgå om du scannar SECURE klistermärket. Det är samtidigt möjligt för vem som helst att skicka sin mobils GPS position om de QR scannar SECURE märket och trycker på SEND position. Du tar sedan emot ett mail med GPS positionen och den visas samtidigt på ditt konto.